Jag kan väl få drömma om dessa lampor…?

***Annons för Lampan.se***

Krukväxter, filtar och lampor… Jag synar lägenheten in i minsta detalj och just nu upplever jag att mycket i inredningsväg saknas i den. Mitt hem har verkligen blivit ett kontor, konsekvensen av att jag jobbar hemma och att det dessutom är coronatider. Men inom mig håller jag på att skapa en plan för hur jag ska göra varje rum ombonat igen.

bordslampor i porslin
Bild: © Lampan.se
Läs mera om den här bordslampan längre ner. Den är min personliga favorit av lamporna jag berättar om i inlägget.

Jag ska ha massor av blommor och blad, snygga krukor, mängder av mönstrade men matchande textilier och jag ska byta ut de gamla, gamla lamporna. Har de inte stuckit mig i ögonen länge nog? Det tycker jag faktiskt att de har gjort. Ska allt vara nytt den här gången? Nej, det tror jag inte. Den här gången blir det en mix av nytt och återbruk.

Min sambo Christoffer är en fantastiskt skicklig finsnickare och slöjdare – *skryt, skryt*­­ ­– så husliga pysselutmaningar gör absolut ingenting. Lampor är dock något jag överväger skaffa helt nytt till oss och här ska du få se modeller jag dagdrömmer om i utbudet på Lampan.se.

Drömsk taklampa till sovrummet

lampor i tyll
Bild: © Lampan.se
Jag hade lätt kunnat irra mig in i denna fluffiga taklampa. Tycker tyllet ser så himla mysigt ut. Den här modellen heter Kate XL.

Sovrumslampan är en av inredningsdetaljerna jag längtar allra mest efter att få byta ut. Jag vill ha något yvigare, något drömskare än den nakna takkrona jag har nu. Jag vill att det ska kännas mysigt att blicka upp i taket och har sedan länge fastnat för de fluffiga taklamporna i mjuktyll.

Lampor i kristall till hallen

Jag vill mera med hallen i lägenheten. Den är ganska rymlig, två långsmala korridorer som behöver mysas till. Jag funderar på om inte lampor i kristall eller kristallimitation hade varit fina, det och så ett par långa mattor i persisk matta-stuk. Jag vet inte hur jag ska få till det ännu – vill liksom inte att det blir för gammaldags och murrigt.

kristall lampor
Bild: © Lampan.se
Är på intet sätt extravagant MEN jag gillar lampor i kristall eller kristallimitation. Den här modellen heter Ulriksdal.

Om du har tips på hur jag skapar en modern touch på det hela får du gärna dela med dig av dem i kommentarsfältet. Tar tacksamt emot inredningsråd! När jag kommer in i hallen vill jag känna wow för min egen skull. Har sällan folk hemma på besök och älskar känslan av att mitt hem är min borg. Lite tråkigt att jag slutat känna så i och med att mitt hem numera är mitt kontor, faktiskt.

Bordslampor med vackra detaljer

bordslampor
Bild: © Lampan.se
Jag tycker marmorlampan är lagom av allt. Vad säger du? Modellen heter Miss Marble.

Att byta bordslamporna här hemma börjar kännas som en riktig angelägenhet. Solen har missfärgat de vita tyllskärmarna och kromet i lampfötterna ger ett kliniskt intryck. Har inte bytt lampor i fönstren på typ tio år, så det är inte konstigt att jag ledsnat lite på deras kala utseende. Jag såg fina bordslampor med marmorinslag i den också kromfärgade lampfoten och fastnade direkt. Kan även tänka mig en liknande modell men med porslinsfot – för att det ska hända lite i lampan. Jag älskar vackra detaljer.

bordslampor i porslin
Bild: © Lampan.se
Fåglar och blommor är ett av mina favoritmönster. Jag älskar dem på tapeter, på gardiner, på allt. Lampfoten är inget undantag från detta. Modellen heter Li Na. Så, nu vet du vad denna urtjusiga lampa heter! 😄

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

6 kommentarer

  1. Jag vill också byta ut en del av mina lampor och är ute efter en snygg bordslampa. Har sökt men inte hittat än. Sovrummet har fått en lampa i linnetyg. Den lampa du visar är just drömsk, men jag undrar hur mycket damm den samlar, haha.

    1. Lampor i linnetyg är fina, jag gillar när det händer lite i materialet. Så bra val! Jag håller med om den drömska taklampan… Haha! Jag är tyvärr inte så praktiskt lagd (vilket jag alltid ångrar efteråt). Lycka till i det fortsatta letandet efter lampan med stort L!

  2. Du satt verkligen ord på det jag känner. Min man jobbar hemifrån och köket har han tagit över. Coronatrött lägenhet passar verkligen in hos oss också. Lampor gör så mycket i dessa tider, och mysbelysningen är så viktig och välkomnande.

    1. Visst blir man trött på hemmet när jobbet flyttar in!? Uscha, ja. Hur gör du för att liva upp inredningen i dessa coronatider?

  3. Lampan i sovrummet såg nästa ut som en lampa jag gjorde för några år sen. Eller blivit några efter det men den jag blev mest nöjd med var den första. Den var gjord av servetter =)

    1. Å, en sådan lampa har jag också övervägt att göra! Var pysselprojektet svårt att genomföra?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *