Halloweentips på hur du pysslar en häxa av en toarulle

pyssel häxa av toarulle
Bild: © Ekaterina Morozova / iStock

Efter i kväll är det nog dags att sätta punkt för miniprojektet att skriva om halloweenpyssel av toarullar. Men bara nog. Jag håller mig sällan till planerna, liksom. Det vet du redan. I vilket fall tänker jag att jag preliminärt vill avsluta det halloweeninspirerade toarulletemat med att tipsa om hur du pysslar en häxa av en toarulle. Även här är inspirationen hämtad från min bildbank. Jag vill nämligen ge bloggen en fyllighet jag inte fixar helt på egen hand, eftersom mina printables tar lång tid att göra som det är. Men, men – nu till häxan!

Så pysslar du en häxa av en toarulle

För att halloweenpyssla häxor av toarullar behöver du just en toarulle, grön målarfärg, en pensel, färgade papper, en sax, lim och en svart tuschpenna. Typ så enkla pysselmaterial, vilket så klart underlättar när du vill komma i gång med pyssel snabbt. Du börjar med att måla toarullen grön – den typiska häxfärgen. Jag älskar’t! Elphaba i musikalen Wicked är grön och denna musikal är något av det finaste jag vet. Därför ger jag helt klart bägge tummarna upp för gröna häxor. Måste berätta mera om Wicked i ett annat inlägg.

häxor av toarullar pyssel
Bild: © Ekaterina Morozova / iStock

Toarullehäxorna var det, ja! När du målat toarullen grön och låtit den torka är det så dags att börja klura på häxans utseende. Plocka fram pappren, saxen samt tuschpennan och skapa detaljerna. Häxhåret du ser på bilderna i inlägget är gjort av tunna, tunna pappersremsor som är krullade med hjälp av tuschpennan (vira remsan runt pennan, varv på varv). Häxhatten är i sin tur gjord av en papperstrekant, med en pappersremsa vid nederkanten och pappersdetaljer som dekorationer. Med pennans hjälp tar häxans ansikte smidigt form…

Hur blir dina halloweenhäxor?

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *