Halloweenorigami – 4 läskiga figurer att vika i papper

halloweenorigami
Bild: © Anastasiia Boriagina / iStock

Origami är ett av de pyssel jag och min sambo Christoffer brukar falla tillbaka på, när vi inte kommer på något annat att göra. Det är också en personlig favoritpysselform och det finns ju hur avancerade saker som helst att vika i papper. Om du vill göra riktigt krångliga origamiprojekt rekommenderar jag youtubekanalen Origami with Jo Nakashima. Men här ska jag ju tipsa om halloweenorigami – så här kommer tips på fyra läskiga figurerar att vika i papper.

1. Vika spöke i papper

vika spöke i papper
Bild: © Anastasiia Boriagina / iStock

Det finns flera bra exempel på spöken att vika i papper. Prova att vika efter filminstruktionerna på Craft TV Origami, Red Ted Art, Paper Kawaii samt på Simple Art and Crafts. Varje youtubekanal står för en egen variant på origamispöken, så det är bara att känna dig fram bland de olika idéerna.

2. Vika pumpa i papper

Pumpor är typiska halloweenfigurer och beroende på vilket ansiktsuttryck du ger dem kan du göra dem mer eller mindre läskiga. På youtubekanalerna Hello Origami, Craft TV Origami samt på Handmade by Jade finns relativt enkla tips på hur du kan vika en pumpa i papper.

3. Vika dödskalle i papper

Dödskallar ligger rätt i halloweentiderna i två avseenden: dels är de läskiga figurer, dels förknippas de med de dödas dag. Den senare dagen brukar sammanfalla med halloween. I vilket fall går det alldeles utmärkt att vika en dödskalle i papper. Se exempelvis filminstruktionerna hos Rani Arts, Lavender Home samt hos Craft TV Origami.

4. Vika fladdermus i papper

vika fladdermus i papper
Bild: © Anastasiia Boriagina / iStock

På Sandrajonsson.se finns redan ett tips för att vika fladdermusbokmärken i papper och som jag tror du som är på jakt efter passande halloweenorigami kommer ha glädje av. Annars finns mängder av andra sätt att vika en fladdermus i papper. På Easy Origami hittar du mera avancerade pappersfladdermöss, medan såväl Hello Origami som OrigamiAko står för ett par ”enklare” versioner.

Andra tips på halloweenorigami

papperskuber halloween
Bild: © gollykim / iStock

Jag tycker origamikuberna med halloweenfigurer är supercharmiga. Har dock inte provat att göra dem själv – ännu. Om du är nyfiken på denna form av halloweenorigami kan jag rekommendera Stephie Youngs filminstruktioner för att vika kuberna. På bilden används kuberna som pennfigurer och på filmen görs de i syfte att vara ljusdekorationer. Pysselprincipen är densamma i bägge fallen. Vik på!

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.