Förutsägbart men sött i Annie Burrows Hertig söker fru

Hertig söker fru

Om jag själv får bestämma mina ämnen i framtiden ska jag skriva mer om Harlequin historisk och Regency romance, som utspelar sig i 1800-talets England. Ett löfte jag gett mig en gång och nu befinner jag mig där när jag faktiskt har full bestämmanderätt över vilka blogginlägg jag skriver. Så nu jäklar blir det till att skriva om Harlequins historiska romaner! Jag börjar med Hertig söker fru av Annie Burrows.

Det är inte utan en viss mättnad som jag läser Hertig söker fru. Intrigen känns ovanligt stillsam utan några egentliga passionerade kontroverser i pirrig Stolthet och fördom-anda. En rik hertig möter en ung kvinna när hon är i fullaste färd att rädda någon annan och hans intresse för henne väcks genast. Eftersom han ändå är på hustrujakt tänker han att han kan uppvakta henne…

Handlingen i Annie Burrows Hertig söker fru

Uppvaktar henne gör han också! Åkturerna i parken har inte slutat så bra. Sofia Underwood har tvärtom lyckats förolämpa och uppröra Oliver, hertigen av Theakstone. Hon kan därför inte bli annat än förvånad när han bjuder in henne och hennes släktingar till hans gods. Hertigen har också bjudit in flera andra unga damer, han söker nämligen den perfekta hustrun och vill få chans att överväga några kandidater omsorgsfullt.

Annie Burrows
Bokomslaget till Annie Burrows Hertig söker fru.

Sofia må vara en rik arvtagerska men hon är definitivt malplacerad i det aristokratiska sällskapet, vilket hennes rivaler låter henne veta. Trots att hon och hertigen ofta hamnar i besvärligt pinsamma situationer är det ändå hennes sällskap han ofta vill ha. När Oliver till slut friar till Sofia vet hon inte vad hon ska svara och den stora frågan är hur många gånger en så stolt man kommer låta sig avvisas innan han går vidare.

Så bra är denna historiska roman från Harlequin

Jag ger Hertig söker fru av Annie Burrows två av fem stjärnor i betyg.

Hertig söker fru av Annie Burrows handlar om precis det titeln utlovar. Det är en ganska förutsägbar men söt historisk roman utan några direkt kittlande motgångar. Jag läser boken utifrån mitt perspektiv, det vill säga hur mycket jag gillar kärlek börjar alltid med bråk-temat och tycker därför att kärleksintrigen är lite tråkig. Men det här är helt och hållet en smakfråga. Boken är trots allt en ganska okej läsning om två sjysta personer som finner kärleken i varandra på ett praktfullt hertiggods och med allt vad det innebär.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *