Kultur Vardag

Ett enkelt förslag på ett uppmuntrande vänskapsarmband

Här får du tips på hur du kan skapa ett alldeles särskilt vänskapsarmband – inspireras inför bland annat alla hjärtans dag!

Runt om på nätet har jag sett ett tips på hur man kan göra ett kärleksfullt och uppmuntrande vänskapsarmband inför bland annat alla hjärtans dag. Nej, det är inte sådana garnarmband som man knyter i olika mönster. Det är enklare armband än så. Vänskapsarmbanden pärlas nämligen.

Pärla vänskapsarmband av pärlor i symboliska färger

gör ett armband till en vän symboliska färger
Bild: © PublicDomainPictures via Pixabay

Välj ut tre till fem färger på pärlor. Plocka fram ett vitt papper och färgpennor som matchar färgerna på pärlorna. Måla färgerna på det vita pappret och skriv en av din väns fina egenskaper bredvid varje färg, med andra ord tre till fem egenskaper. På så sätt får en pärlfärg symbolisera en egenskap hos din vän.

pärla vänskapsarmband i olika färger
Bild: © Eliza Alves via capturenow på Canva

Pärla nu ett vänskapsarmband på exempelvis nylontråd eller elastiskt band, slå in det tillsammans med pappret och ge presenten till din vän. Hen kommer bli superglad, jag lovar! Det här är en present som kostar lite men som har ett stort värde. Dollarstore och Flying Tiger säljer billiga men vackra pärlor i olika material.