Dejting och kärlek på Netflix – 3+ realityserier att se

***Annons för Dejtingsidor.nu***

netflix dejting
Bild: © stellalevi / iStock

Dejting…? Ett ganska mystiskt fält för mig. Jag kan inte påstå att jag är van vid att dejta och jag är inte heller så säker på att det passar mig (nu lever jag ju dessutom med min sambo Christoffer). Men jag tycker så klart det är spännande med andras dejtande och har därför i dagarna tittat på Netflix realityserier om att träffa den rätta. Här ska jag berätta om några av dem – så häng med!

1. Dating Around

dejtingserie

Netflix Dating Around är ett vad jag kallar typiskt dejtingprogram. En person går på fem blinddejter för att försöka hitta rätt i kärleksdjungeln och bestämmer sig sedan för vem av blinddejterna hen vill träffa igen. Här blir det pang på det första mötet och som tv-tittare känner jag mig stundom lite besvärad när alla möten inte riktigt lyckas. Med det skrivet är det många möten som också går långt över förväntan och där personerna trivs väldigt bra i varandras sällskap. Säkert en serie med hög igenkänning för många!

2. What the Love!

dejting serie

Min personliga favorit av dejtingserierna jag sett på Netflix är nog ändå What the Love! with Karan Johar. Denna realityserie liknar inget annat jag sett och mycket av dess unikhet beror säkerligen på att det är en indisk show med Bollywood-vibbar. Karan Johar är en berömd filmskapare och i den här Netflix-serien hjälper han unga, kärlekstörstande människor få en romans à la Bollywood.

För att hitta kärleken måste deltagarna gå på djupet med sig själva, så vad dejtingen egentligen leder till är ökad självkännedom. Yta blandas alltså med djupaste djup. Jag tycker What the Love! ger en fascinerande inblick i hur dejting kan gå till i det moderna Indien och i vilka förväntningar som finns på de unga. Du måste se realityserien i fråga för att förstå vad jag menar, tror jag.

3. Love is Blind

dejtingserier

Netflix Love is Blind är en dejtingserie som går ut på blinddejta sig till ett giftermål. Deltagarna går på bokstavliga blinddejter med varandra och måste lära känna varandras personligheter innan de får se varandra med ögonen. Personerna som deltar är trötta på Tinder och dejtingritualerna i USA, som de tycker tenderar att vara ytliga. Här har de chansen att lära känna någon på djupet och därmed hitta gemensamma beröringspunkter. Utan att röja för mycket är flera av deltagarna i Love is Blind fortfarande gifta med varandra.

Andra Netflix-realityserier om dejting och kärlek

Netflix streamar flera serier med fokus på dejting och kärlek. Jag har inte sett alla och kommer av den anledningen nöja mig med att berätta om dem i väldigt svepande drag. Jag är särskilt nyfiken på Indian Matchmaking och Love on the Spectrum. Varför? För att jag tror att sticker ut från mängden och ger nya perspektiv. Love on the Spectrum handlar exempelvis om att våga dejta när man lever med autism. Back with the Ex och Too Hot to Handle känns som något mer typiska realityserier… Får se om jag ger dem en chans i framtiden! Annars väntar den japanska Netflix-serien Ainori Love Wagon, i vilken dejting, kärlek och resor förenas.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.