Choices, Episode och Love Sick – fast i interaktiva böcker

Vad har jag gjort den här veckan? Massor av saker, faktiskt. Vardagen rullar något sånär efter helgerna, om än inte fullt ut. Jag har dock fortfarande unnat mig lek och vila, två viktiga ingredienser i nära-inpå-35-åringens liv. Men kanske att det har blivit lite för mycket lek ändå. Den första veckan på det nya året 2021 är veckan då jag upptäckte apparna med interaktiva böcker för vuxna. Jag har till och med legat sömnlös på nätterna i bara-ett-kapitel-till-rus. Apparna som hållit mig vaken? Choices, Episode och Love Sick.

Så fungerar interaktiva böcker

Interaktiva böcker, eller vad ska jag kalla dem? Det är i alla fall interaktiva berättelser i spelform, där man spelar en berättelse med mängder av sidospår, beroende på hur man själv väljer att spela den. Varje nytt äventyr benämns med en boktitel och är indelat i olika kapitel. Under spelets gång kommer man ställas inför en rad val – och då gäller det att fatta sansade beslut. Annars kan ens huvudkaraktär hamna i blåsvädret (och det är ju faktiskt roligt). Apparna Choices, Episode och Love Sick kostar inget, däremot erbjuder de köp i spelet. Om man inte orkar vänta på att få nycklar och diamanter för att låsa upp såväl nya kapitel som interaktioner kan man göra så kallade köp inuti app. Det är väl egentligen ganska njaej… Okej, erkänner mig skyldig till ett par smärre köp!

Kungligt bröllop i Choices

interaktiva böcker
Startsidan i Choices-appen.

Choices: Stories You Play laddade jag ner allra först. Den visade sig också vara den app som jag tycker står sig bäst. Helt enkelt bäst berättelser och bäst design. Som ny appanvändare slungades jag in i introduktionsäventyret ”The Royal Romance”. Där spelar jag Riley White, som under en vanlig jobbkväll serverar prins Liam och hans kompisgäng på restaurangen. Hon och Liam – eller är det någon annan i grabbgänget (?) – får en fin connection. Så fin kontakt får dem att hon sedan bjuds till prinsens kungadöme för att delta i tävlingen att bli hans prinsessa. Där ställs hon inför valmöjligheter i det oändliga och varje beslut hon fattar påverkar hennes relationer till de olika kungligheterna i riket Cardonia. Men egentligen är det ju jag som gör alla valen och resultatet blir en oväntat innehållsrik bok och en riktig jävla romantisk soppa. Försöker hålla Riley borta från prinsens bästa vän Drake, men det är svårt när det kliar så i fingrarna att klicka fel…

Omöjlig romans i Episode

böcker appar
Startsidan i Episode-appen.

Episode, en inte alls lika välgjord app som Choices: Stories You Play. Den har däremot ett lite styggare intro, nämligen ”Rule Breaker”. Återigen Riley – bra alias – men som tonåring. Hennes pappa ska resa bort på affärsresa i en månad och i stället för att lämna henne ensam hemma får hans 25-åriga vän barnvakta henne, typ. Ett ögonkast och kemin sprakar mellan henne och den äldre mannen. Det blir en månad full av undertryckt passion och vånda, av närmanden och avvisanden. Hah!

Sensuellt spionäventyr i Love Sick

interaktiva böcker
Startsidan i Love Sick-appen.

Julledighetens djupdyk i Julia Quinns och Netflix Familjen Bridgerton har väckt det romantiska monstret i mig. Kan inte få nog av romance! När jag såg att även appen Love Sick erbjuder interaktiva böcker var jag ju bara tvungen att testa. Love Sick, ännu en app i min smak. Kanske en lite mera vuxen och inte så b:ig app. I introduktionsäventyret ”Pretty Spy” är Riley plötsligt spion. En klient misstänker att sonen är på väg att göra sitt livs misstag i och med hans stundande bröllop. Det är liksom något som inte stämmer med bruden och Riley får i uppdrag att snoka runt, förklädd till brudparets bröllopsplanerare. Hopplöst nog faller Riley för brudgummen – och i hans sexige vän Serge. Svårt för henne att sköta jobbet nu när äventyret utvecklar sig till en sensuell berättelse i vilken hon har två så stiliga män rakt framför näsan.

Jag borde väl göra något vettigare, men har verkligen uppskattat att vara så absorberad som jag varit av de interaktiva böckerna i Choices, Episode och Love Sick.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *