April, april… Kan den här målarbilden vara något?

Jag tänkte att jag skulle slå mig ner i soffan och färglägga min sprillans nya ”April, april”-målarbild för barn. Plockade till och med fram mina Polychromos och satte på coronanyheterna för att komma till ro. Men nejdå! Jag fick i stället för mig att jag skulle göra ett litet arrangemang kring målarbilden.

målarbild med text
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
”April, april, din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!” I morgon är första april och jag har därför gjort en målarbild för barn så här dagen före. Kanske att du och barnen i ditt liv har glädje av den? Den kostnadsfria, nedladdningsbara versionen av denna printables finns längre ner i blogginlägget. Jag har lagt en del filter och ”regnbågseffekter” över fotona i blogginlägget. Rädda det som räddas kan!

Skaffar successivt mer och mer lullull för att också successivt kunna bygga en minifotostudio här hemma – när jag har sparat ihop pengar. I dag hade jag behövt en sådan studio eftersom ljuset verkligen inte var på min sida när jag väl var klar med arrangemanget. Då föll allt platt och jag lyckades inte heller hitta rätt vinkel. Värkstel kropp, tyvärr. Så blir det ibland!

Ska färglägga i Hanna Karlzons målarbok Magisk gryning

Jag och mina Polychromos, alltså! De – tillsammans med palettblad – var förra årets villhöver. Jag har en kreativ vision att jag ska bli en jäkel på att färglägga målarböcker för vuxna. Har dock ännu inte övat. Nej, inte ett dyft faktiskt. Men för varje dag som går blir jag mer och mer taggad att bara sätta mig ner för att pyssla och måla. Det är något med våren som får min skaparglädje att vakna till liv och jag skulle så gärna vilja göra rutin av den.

målarböcker för vuxna
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
På bilden visar jag lite skrytsamt upp målarboken Magisk gryning och Faber-Castells färgpennor Polychromos. Dessvärre verkar Hanna Karlzons sagolika målarbok bara finnas i en engelsk version för tillfället.

När jag väl sätter i gång med målandet kommer Hanna Karlzons sagolika målarbok Magisk gryning bli min första utmaning. Bara för att få en känsla för de vackra färgläggningsbilderna, hur jag eventuellt skulle vilja måla dem brukar jag då och då plocka fram boken, bläddra i den. Känner du kanske också igen dig i det här med att planera pyssel men att aldrig riktigt komma till skott?

Kostnadsfri nedladdning av ”April, april”-målarbilden

I vanlig ordning tycker jag det är jätteroligt om du vill använda mina printables. Jag lägger därför upp ”April, april”-målarbilden som en kostnadsfri version. Klicka antingen på bilden eller på ”Ladda ner” för att komma vidare till den nedladdningsbara pdf-filen. I Sagotanten-butiken på Skolmagi.nu har jag ännu fler printables för barn – men då för en liten peng.

målarbilder för barn

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *