Känns skönt att ha skapat en ny målarbild i dag

För mig är ingen dag komplett utan att jag har fått förena kreativitet och produktivitet. Jag kan bli oändligt frustrerad och stressad av att mina sajter står stilla, av att jag varken har skrivit en ny artikel eller skapat en ny målarbild. Vill helst göra bägge många gånger om! Orimliga krav. Det är vad det har blivit. Särskilt med tanke på hur många projekt jag driver.

manet
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Det fungerade alldeles utmärkt att färglägga maneten med hjälp av vanliga vaxkritor.

Jag kommer därför flytta min vardagliga kreativa och produktiva verksamhet hit ett tag, kanske för evigt. Så får bloggen bli hur spretig som helst. Jag försöker kompensera med ett enhetligt grafiskt bloggtema i stället. Det är inte bara skrivandet som är en viktig del av min jobbvardag, jag skapar även printables för barn och har gjort så i ett par års tid.

Under åren som frilansskribent har det mer och mer gått upp för mig att jag omöjligt klarar av att nöta texter dagarna långa. Att göra printables har för mig blivit ett sätt att varva skrivande med annan skaparverksamhet. Det har varit ett smart drag eftersom jag ofta klarar av att göra en målarbild eller ett kreativitetsblad när jag är hjärntrött (vilket jag tyvärr är väldigt ofta).

I dag har varit en sådan dag när jag har känt ett starkt måste att skapa något. Det fanns samtidigt inte en chans i världen att jag skulle mäkta med att skriva beställningstexter, som jag egentligen borde. För att döva både det dåliga samvetet och det skriande skaparbehovet valde jag alltså alternativet att göra en printables – och att färglägga den framför coronanyheter på tv.

målarbilder för barn

Det är fritt fram att ladda ner och skriva ut målarbilden med maneten och att färglägga den tillsammans med barnen i ditt liv. Barns läsande är en hjärtefråga. Det är därför jag ofta väljer att göra målarbilder som fungerar som övningar i läsförståelse.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *