Pillig målarbild med papegoja och monstera

papegojor målarbilder
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Paradisfåglar och exotiska växter – det gillar jag. Vad jag däremot inte gillar är hur värmen förvärrar värken och hjärntröttheten, och hur jag därför måste hitta genvägar i frilansvardagen. Men något gott kommer ur alla genvägar. Jag skapar nya målarbilder, för det är faktiskt energimässigt enklare än att skriva långa redaktionella artiklar, än att skriva över huvud taget. Efter att ha legat däckad hela eftermiddagen och delar av kvällen, lyckades jag till slut göra något litet. Detta något lilla blev en målarbild med en pillig fylla-i-papegoja i förgrunden och en redan ifylld monstera i bakgrunden.

målarbild papegoja

Vad menar jag med att jag skapar målarbilder? I kommentarsfälten skriver jag alltid ut att det inte är jag som är illustratören till cliparten. Jag brukar få många frågor om det är jag som ritar själv. Nej, det är inte jag som ritat papegojan eller monsteran. Helheten däremot, hur motiven är sammansatta är alltid mina egna. Så även idéerna som uppstår när jag matchar text och bild. Många av målarbilderna – inte minst de pedagogiska bladen – utgörs oftast av femton till trettio olika grafiska element som jag alltså fogar samman i nya sammanhang. Jag köper också rättigheterna att få använda de grafiska elementen.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

4 kommentarer

  1. Skönt att ha någonting lättare att pilla med när det blir för mycket. Hoppas du mår bättre snart.

  2. Vilken härlig bok. När jag gick på rehab för utmattningsssyndrom hade vi målarbok som hemläxa under helgerna. Så kul och avkopplande

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *