12 påskpyssel jag skrivit om 2020

För ungefär en vecka sedan skickade jag in en sista lång beställningstext för i alla fall den veckan och började våndas över hur lite tid jag haft för mitt årliga påsktema. Attans! Det var ju i år jag skulle fyllt på Vardagssaker.se med massor av påskpyssel för att ladda inför ett lyft nästa år.

För många kan detta låta som konstig planering. Men vad många inte heller vet är att det jag gör i dag först ger resultat om tidigast ett år, så därför skriver jag alltid för nästa år, så att säga. Vid ungefär den här tiden förra året gjorde jag exempelvis ett rejält påskryck på Vi växer så det knakar och påsken 2020 gav det äntligen finfina resultat i trafiken.

12 påskpyssel på Vardagssaker.se

påsk 2020
Bild: © 13-Smile / iStock

Jag hade visserligen velat skriva ännu fler pysseltips, men tolv olika artiklar på några dagar är inte så dumt. Någon gång måste jag ändå sätta p och det finns gränser för hur mycket jag mäktar med på så kort tid. Vilka påskpyssel har jag skrivit om på Vardagssaker.se?

1. En morotsstrut i crepepapper

En morotsstrut i crepepapper är en pysslig variant på en klassisk godisstrut och enkel att göra. Kan vara mitt favoritpyssel i år!

2. En kaninvas av en glasburk

En kaninvas av en glasburk är ett snyggt återbrukspyssel vars tematik egentligen fungerar året runt. När du väl fått känslan för återbruket kan du skapa vilka djur du vill. Artikeln innehåller grundliga bildinstruktioner jag köpt rättigheterna för (som alla andra bilder).

3. En påsklilja i färgade papper

En påsklilja i färgade papper är ytterligare ett påskpyssel till vilket jag licensierat omfattande bildinstruktioner. Blommorna blir oerhört dekorativa och gör sig bra i kaninvasen.

4. Påskbullar i fem varianter

Jag har även knåpat ihop en liten lista med fem olika påskbullar. Matlagning och bakning är ingen stor passion för mig. Jag uppskattar dock kreativ mat – och vad är väl mer kreativt än att baka kaninformade bullar?

 5. En påsktallrik med återbrukad duk

En påsktallrik med en återbrukad duk är ett enklare pyssel jag skrivit om inför påsken 2020. Lägg en virkad duk med en blomma eller kvist ovanpå – jag lovar att borddukningen kommer få ett rejält lyft.

6. Ett tovat påskägg

Ett tovat påskägg är inget svårt att göra och för att ge dig ännu mera inspiration har jag länkat till videoinstruktioner i artikeln.

7. En påsktupp i papper

En påsktupp i papper är ett tips på ett papperspyssel jag är säker på att barnen kommer älska att göra. Detta pyssel behöver inte nödvändigtvis begränsas till att vara påskpyssel, utan kan användas inom ett bondgårdstema, som exempel. Tydliga bildinstruktioner finns.

8. En tulpanformad körsbärstomat

En tulpanformad körsbärstomat – finns det ens? Du måste såklart göra den själv och i detta pysseltips berättar jag hur. Tomaten har dessutom en krämig ostfyllning alternativt en fyllning gjord på Oatlys påMackan.  

9. Ett påskkort med kaninmotiv

Ett påskkort med kaninmotiv är ännu ett superfint papperspyssel med kompletta bildinstruktioner. Genom att riva, klippa och klistra färgade papper skapar du den sötaste av påskkaniner eller påskharar i regnbågens färger.

10. Ett påskägg i filttyger

Ett påskägg i filttyger är ett påskpyssel jag bara var tvungen att ha med för att kunna tipsa om pyssel utifrån min behändiga äggmall.  Pysslet går ut på att sy dekorera och sy ett påskägg. Självklart sätter du egen prägel på ägget…

11. Äggstra fina kaniner

… och på tal om ägg: äggstra fina kaniner. Jag är vegan och äter själv inte ägg. Däremot är inte Vardagssaker.se ”vegansk”, vi är trots allt flera som driver e-tidningen och vi har en stor målgrupp. Jag har alltså skrivit ihop en bildrik pysselartikel om hur du gör kaninformade ägg till påskbordet.

12. Påskpynt i form av pappersägg

Annat påskpynt än fjädrar i påskriset? Gärna, och det är därför jag skrivit om hur du enkelt kan göra pappersägg av allehanda pysselmaterial.

Påskpyssel på Sandrajonsson.se

soft pastell
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

De tolv pysselidéerna på Vardagssaker.se är återigen påskpyssel jag licensierat bilder för och därefter skrivit ihop texter till. Finns inte en chans i världen att jag kan skaffa fram allt bildmaterial jag behöver till livsstilstidningen på egen hand och särskilt inte med tanke på hur många olika ämnesfält den spänner över. Så bildbanksbilder är det enda alternativet i detta fall. Du kanske är nyfiken på hur det här med bildbanker och bildlicenser går till? När jag tänker på det hela borde jag blogga om hur att använda bilder i produktioner går till. Återkommer med ett sådant inlägg längre fram!

Här på Sandrajonsson.se har jag utmanat mig själv i år och gjort påskpyssel från grunden. Inget av pysslen blev picture perfect men jag är glad att jag vågade göra dem och lägga upp dem på bloggen. Förhoppningsvis får du input och inspo av tipsen. Du kan bland annat måla hemliga påskägg, göra påskskrapbilder och måla smetiga ägg. Jag har även gjort flera målarbilder inför påsken 2020. Rita och måla ägg eller dikta om påskliljor, som exempel på printables du kan ladda ner kostnadsfritt. Hur mycket jag än älskar att skapa kring temadagar är jag alltid lika lättad när de är över och jag kan återgå till vardagen – tills nästa stora temadag är på g.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *