Vilka känslor visar spökena? Känslomemory med spöktema

När jag väl lyckas tränga igenom hjärndimman får jag plötsligt flow igen. I kväll har jag haft flera mysiga och inte minst hyfsat klara pysselstunder. Jag gjorde bland annat detta känslomemory med spöktema i bara farten.

memory med spökenas känslor

Spelreglerna är snarlika de i ett vanligt memory – men med en twist. Memorykorten som här har form av spökkort syftar till att få dig att fundera över vilka känslor spökena visar. När du hittar två matchande spöken bland de totalt 13 matchande paren ska du först försöka härma känslan och sedan lägga paret i din hög med par.

Om du klickar på bilden eller ”Ladda ner”-knappen kommer du direkt vidare till ett kostnadsfritt häfte med både spelreglerna och spökkorten, som du klipper ut före spelomgången. Använd memoryspelet som ett avstamp när det är dags att prata känslor. Det är inte så dumt att öva på att känna igen det oändliga känslospektrumet i ett ansikte.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

12 kommentarer

    1. Jag tycker också det är viktigt att prata känslor och säkerligen något vi alla kan träna mera på, barn som vuxen.

  1. Vilken strålande idé! Vet att sjuåringen i familjen inledde terminen med att göra olika ansiktsuttryck till givna känslor tillsammans med fröken. Det var spännande, pirrigt och svårt! Vi kommer absolut att spela spökmemory här hemma!

    1. Håller med! Det är svårt och något vi kanske övar för lite på. MEN verkligen kul och fint att din sjuåring fick sådan träning i skolan, älskar hur påhittiga, drivna och engagerade lärarna är.

    1. Tack för tipset och de snälla orden, Diana. ❤️ Jag borde kanske försöka. Finns så mycket fint liknande material. Såg bland annat ett jättehärligt yogamemory för någon vecka sedan och blev då inspirerad. Man kan egentligen göra memory om vad som helst, tänkte jag då. Känslomemory är säkert inget unikt, men jag såg spökcliparten och kände för att leka loss lite. 😍

    1. Jag tänker att det kan vara användbar träning. Men kanske att det är ett personligt tycke, då jag själv uppskattar fokus på mjuka värden. Är väl skadad av studierna i socialantropologi, där det mesta utgår från självrannsakan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *