Tji fick jag som tvivlat på Swiffers städprodukter!

Jag återkommer ofta till ämnet städning. Det är för att jag har en komplex relation till det. Jag älskar ju att ha det nystädat, finns nästan ingen bättre doft än ett hem som doftar av såpa. Samtidigt tycker jag det är tufft att genomföra en rejäl hemstädning på grund av värken.

Inför helgens städning hade jag och Christoffer sett till att införskaffa Swiffers städprodukter. Nej, det här är inget reklaminlägg om Swiffer, det här är ett uppriktigt tips om produkter som jag tycker underlättar min vardag och som jag först fnyste åt.

swiffers städprodukter
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Några av mina dammsamlande böcker. Jag vet att jag ofta gnäller över min stora boksamling MEN just dessa böcker kommer jag faktiskt aldrig göra mig av med. De ingår i en Tusen och en natt-samling från 1940-talet och har helt underbara illustrationer. Och så är ju de marmorerade pärmarna väldigt, väldigt vackra. Jag älskar mina böcker även om de dammar som bara den!

När man ser Swiffer-reklamen blir man – läs jag – aningen skeptisk. effektiv kan väl en vanlig j*vla städgrej inte vara? Men tji, alltså! Numera använder jag och Christoffer både den korta och den långa dammvippan och så provade vi golvmoppen för första gången. Jag kunde inte vara nöjdare. Använde den långa vippan på rör och lister och kom åt nästan överallt. Och som moppen absorberade smutsen på badrumsgolvet!

Med vippan torrdammade jag och med moppen våttorkade jag. Jag drog till och med moppen på badrumsväggarna, kände att de behövde en putsning. Japp, så städar – nej, ”swiffrar” (!) – jag. Som skrivet kan städning vara ganska tuff när man har värk. Då gäller det att hitta vägar att göra det så enkelt för sig som möjligt.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.