Kultur Vardag

Tårtning – eller vitsen med att få en tårta i ansiktet

Vad är vitsen med att få en tårta i ansiktet?

Tårtning, ja, eller en tårta i ansiktet, det drömmer mitt äldsta syskonbarn Leia om just nu. Hon har sett att man kan göra så på sig själv eller andra på AFV och nu vill hon göra likadant på sitt nästa barnkalas.

kasta tårta i ansiktet på någon
Bild: © cteconsulting / iStock

För mig är tårt- eller pajkastning något negativt, något man kanske gör mot en politiker eller monark för att markera sitt missnöje (har ju faktiskt hänt i vår moderna historia). Jag förknippar det också med tivoliaktiviteter. Men definitivt inte med tårtutmaningar på kalas.

Det här ska dock vara värsta grejen, enligt min säkra källa Christoffer. Han är den av oss som hänger med i nättrenderna. När jag frågade honom om det började han lista de mindre bra exemplen på tårtning, som i fallen när den som doppar tårtan i ansiktet får en pinne genom ögat.

Viktigt att vara försiktig när man ska göra en tårtning

Många tårtor är så fina och avancerade att de behöver pinnar som extra stöd. Fantastisk stadga, kanske, men inte så gött att trycka in med fullaste kraft. Ska man göra en tårtprank måste man förstås tänka på detta.

tårtning med jordgubbstårta
Bild: © emeliemaria / iStock
Om vi ska göra en tårtning får det bli en gammal hederlig gräddtårta. Massor av krämigt, mjukt innehåll utan pinnar.

Det verkar som att Leia egentligen vill pranka sig själv, men att hon inte riktigt vågar. Hennes andra alternativ är Christoffer och hon förväntar sig såklart att hon ska få tårta honom. Undrar hur pigg han egentligen är på det…?

Har du hört talas om tårtning eller rent av testat det? Jag blev nyfiken på olika tårtpranks och gjorde en snabbsökning på Youtube, se även du här och här för att få bättre koll på tårtningar, om du nu inte redan har fullaste kollen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.