Vardag

En färdig matkasse, varför har jag inte tänkt på det i vår?

Min kosthållning den här våren, suck. För att vara ärlig är jag inte jätteimponerad av mig själv och mina bristande rutiner. Måste börja planera måltiderna bättre…

ANNONS FÖR SVERIGESMATKASSAR.SE

En matkasse, det hade säkert kommit väl till pass. Jag och Christoffer har haft en superstressig företagsvår. Stressig så som den inte skulle bli. Det är allt för lätt att ramla ner i fallgroparna igen och igen.

Med stressen – och den dåliga stresshanteringsförmågan – kommer de sämre vardagsrutinerna som ett brev på posten. Om jag säger så här: matrutinerna hade kunnat vara bättre under våren.

färdiga matkassar
Bild: © Prostock-Studio / iStock

Det blir som en ond cirkel, tycker jag. För med sämre kost följer minskad energi och med minskad energi följer ökad stress. Trötthet och stress, alltså, då är det frestande att ta genvägar i rutinerna. Slarv med maten känns där och då ganska rimligt.

Men inte så rimligt i längden. Och det finns ju egentligen superenkla lösningar för den stressade. Jag och Christoffer hade kunnat beställa hem en färdig matkasse och fått såväl recept som råvaror serverade.

Varför har vi inte prenumererat på matkassar? Det hade garanterat varit billigare än att köpa skräpmat och godis. Nu sitter jag här och är efterklok, som så ofta. Suck.

Prenumerera på matkasse för bättre rutiner i vardagsstressen

Prenumerera på matkasse är vad det låter som. Det innebär att man för en viss summa får hem ett antal matkassar i månaden, vanligast en färdig kasse i veckan. Kassen innehåller både de grundläggande råvarorna och planerade recepten för att laga flera nyttiga måltider.

Det finns numera mängder av färdiga matkassar – exempelvis en Hello Fresh matkasse –  med näst intill skräddarsydda innehåll. Just Hello Fresh har ett särskilt lyckat koncept när det kommer till personanpassade kassar, vad jag förstått.

Beställ hem personanpassade matkassar från Hello Fresh

Hello Fresh-kassarnas innehåll anpassas efter var och ens kosthållning – hur då? När man fyller i beställningsformuläret kan man mixa de olika kostalternativen. Varje vecka kan man dessutom välja på 15 olika recept, ett recept per måltid man får hem.

Om man har en receptfavorit går det alldeles utmärkt att välja det receptet flera gånger, ibland känns det extra gott att satsa på de säkraste korten. Det mesta medföljer matkassarna, men man kan dock behöva komplettera med basprodukter såsom kryddor och margarin.

I beställningsformuläret fyller man även i hur många dagar i veckan man vill ha måltidshjälp, stryker vissa veckor om man vill det och anger hur många portioner som behövs. Effektiv måltidsplanering, eller vad?

Minska stressen och krånglet med planerade måltider

När man är stressad är det inte så dumt att ha en plan. Det är oftast det jag faller på, planlösheten i frilanstillvaron. Samma med Christoffer, han fungerar faktiskt inte alls när vardagen blir för oplanerad.

Om man vet att man ska laga mat efter recept måndag, onsdag samt fredag och det är ett återkommande veckoinslag, tror jag det blir lättare att bara göra det. Särskilt efter ett tags upprepande. Så reflekterar i alla fall jag och blir ännu argare på mig själv. Hah!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 13 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: