Som prinsessan på ärten i min kontinentalsäng

***Annons för Nordiskarum***

kontinentalsängar
Bild: © KatarzynaBialasiewicz / iStock
En redigerad bild.

Kontinentalsäng eller annan säng, för mig som har kronisk smärta är sängen tvivelsutan en av de viktigaste investeringarna. Jag har därför haft bra sängar – fram till för ett par år sedan när jag och sambon tröttnade på att sova i en 1,20-säng och övertog päronens gamla 1,60-metare. Vi vann i utrymme men förlorade i komfort. Vill vi ha en ny sovmöbel? Jo, tack!

Prinsessan på ärten i sängen

Jag har hört andra med fibromyalgi och värk beskriva sig själva som prinsessan på ärten. Varje liten fjäder i sängbottnen, varje lite skrynkla i lakanen känns i kroppen. Det är en beskrivning jag kan relatera till. Så känner jag mig definitivt i sängen jag tillbringar nätterna numera.

Nordiska rum sängar
Bild: © Nordiskarum / Nordiskarum.se
Denna kontinentalsäng heter Cozy och modellen du ser på bilden är 1,80-metaren. Mycket utrymme i sängen är helt klart idealt för en god nattsömn. Cozy finns även i storleken 1,60 meter, bägge modellerna är 2 meter långa.

Varför inte bara köpa en ny säng, då? För att både jag och Christoffer är egenföretagare och har satsat fullt ut på våra respektive kreativa verksamheter de två senaste åren. För att jag tänker att bra kontinentalsängar också kostar, smakar det så kostar det, helt enkelt.

kontinentalsäng
Bild: © Nordiskarum / Nordiskarum.se
På bilden ser du kontinentalsängen Grand deluxe. Modellen finns i två storlekar: 1,60 respektive 1,80 meter, längden är 2 meter oavsett storleken du väljer. Sängen finns också i två olika färgutföranden, grå och beige. 1,80-sängen i beige är min personliga favorit.

I samband med detta blogginlägg om sängarna från Nordiskarum ser jag att en kvalitativ kontinentalsäng inte alls behöver vara så dyr. Nordiskarums bekväma kontinentalsängar säljs utan mellanhänder, direkt från fabrikerna och det påverkar priset positivt.

Viktigt att välja rätt kontinentalsäng

Varje kropp är unik, varje kontinentalsäng är unik. Det gör att det här med att välja rätt säng lite trixigare, har jag insett efter flera försök. Men det är ändå viktigt att prova sig fram, för till rätt kontinentalsäng hittar man till slut.

Nordiska rum sängar
Bild: © Nordiskarum / Nordiskarum.se
Hur lyxig ser inte kontinentalsängen Presley deluxe ut? Jag älskar sänggavelstoppningen med ”knapparna”. Även denna säng finns i storlekarna 1,60 och 1,80 meter, längden är i vanlig ordning 2 meter.

När det kommer till att sova bra i sängen är det absolut viktigaste för min värkkropp att madrassen är snäll mot nacken och ryggen. Om jag ligger i fel säng blir följden mera smärta och det konstigaste av pirr som strålar från nacken till fingertopparna.

kontinentalsäng
Bild: © Nordiskarum / Nordiskarum.se
Galant är en av Nordiskarums lyxigaste kontinentalsängar och den finns som en 1,60- respektive en 1,80-metare, med 2 meters längd. Nu har du sett ett urval av sängarna på Nordiskarum.se, nätbutiken har förstås ännu fler modeller som du kan botanisera bland om du surfar in dit.

Jag gillar mjuka sängar, det gör jag verkligen. Men en sak jag lärt mig av att prova säng är att det mjuka, mysiga kan bli ganska besvärligt för kroppen i längden. Samma sak gäller med en för hård madrass! Lagom är kanske tråkigt, men när det kommer till kontinentalsängar är det just lagom hård, lagom mjuk madrass jag behöver för att må bra.

Vad är viktigast för dig när du väljer säng?  

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *