Så pysslar du den sötaste kastanjekatten

Under gårdagens promenad gick jag förbi kastanjeträdet i Nöjesparken. Det är gigantiskt. Har inte tänkt på hur stort det är tidigare. Kastanjerna växte fortfarande på trädet och jag började fundera på när de brukar falla ner till marken.

Något annat jag började fundera på är de där blogginläggen om kastanjepyssel jag tänkt skriva. Har under ett tag samlat på mig pysseltips från bildbanken jag abonnerar på och här ska jag dela med mig av ett första tips på hur du kan pyssla med kastanjer.

Du kan göra en söt kastanjekatt av bland annat två kastanjer, som limmas på varandra. Huvud och kropp.

pyssel katt av kastanjer
Bild: © Lobro78 / iStock

Kastanjefigurer är ett riktigt klassiskt höstpyssel. Kommer ihåg att jag brukade göra sådana när jag var barn. Det kändes spännande att plocka ihop en påse kastanjer och ta med mig den hem för en stunds skapande.

Jag brukade göra just figurer. Men en sådan här katt med detaljer i hobbyfilt har jag mig veterligen aldrig gjort. Jag använde i regel tandpetare och lim, som ju också har använts i kreerandet av kastanjekatten.

Man behöver något vasst för att göra hål i kastanjerna. Tandpetare har en vass spets så de brukar fungera bra. Om du i stället använder tändstickor – eller helt enkelt ett annat material – kan du behöva göra hål med hjälp av en borr eller en hammare och spik.

Som skrivet har katten detaljer i hobbyfilt. Även papper kan användas när du skapar kattens ansikte, öron och svans. För bästa stabilitet och hållbarhet hade jag limmat samman de olika delarna med hjälp av en limpistol. Vanligt flytande lim går såklart också bra.

Jag har ännu ett färgglatt tips på kastanjepyssel, läs om hur du kan göra larver av kastanjer och leklera.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.