Larver och annat kul du kan skapa av kastanjer och lera

Vilken tokmysig dag, ösregn och inställda planer. Nu kan jag sitta i min egen värld och i min egen värld sitter jag. Medan jag bestämmer riktning för dagen bläddrar jag i bildbanken, den jag abonnerar på. Där hittar jag tillbaka till ett pyssel jag kollat på många gånger det senaste året, ett pyssel med kastanjer och lera.

larv av kastanjer och lera
Bild: © GrashAlex / iStock

Den här larven – titta upp på bilden (!) – är ju egentligen en enkel sak. Kastanjer och modellera har varvats för att skapa en insekt i regnbågens färger. Det får mig att tänka vidare, vad mer kan man dega fram med hjälp av naturmaterial? Katter, snögubbar, äpplen? Kastanjer behöver inte vara det enda pysselmaterialet.

Ekollon och kottar kan också användas. Även löv, om du tänker att du ska dega en tavla eller trycka mönster i leran. Vad för fint pysslar barnen om du lägger fram olika naturmaterial och leror, som de kan skapa fritt med?

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.