Kultur Natur Printables

Rita resten av snöflingorna! Fyra övningar i symmetri

Kan du rita resten av snöflingorna så att de blir helt symmetriska?

Mitt vad-ska-jag-göra-i-dag byttes snart mot det-här-får-bli-dagens. Vad är då detta dagens? Fyra övningar i symmetri i form av nedladdningsbara pysselblad med snöflingor.

snöflinga symmetri
rita snöflingor

Syftet med övningarna är att rita respektive snöflinga så symmetriskt du bara kan. Det går alldeles utmärkt att ta hjälp av en linjal.

Linjal vill i alla fall jag ogärna vara utan, då jag ännu inte är så pass stadig på handen att jag kan rita rakt. Kanske aldrig blir det heller, om nu inte den digitala teckningskursen jag ska gå kommer göra under med mig.

snöflinga symmetri

 

rita snöflingor

Pysselbladen med snöflingorna passar bra inför både jul och vinter. Symmetriövningarna kan dessutom användas som såväl bild- som matematikövningar. Ladda ner bladen för rita snöflingor kostnadsfritt!

8 kommentarer

 1. Att rita en exakt likadan stjärna ⭐️ kan ju vara lite utmanande. Även om den färdiga är på nästa blad bredvid. Men det är ju tidsfördriv. Så det var ju bra för dig eftersom du i ena sekunden inte viste vad du skulle göra.
  Hoppas att det gick bra att rita stjärnen ⭐️🙏🏻😊

  1. Tack, Jessi. Jag har ”bara” småprovat symmetriövningen efteråt. Den dagens pyssel var mest att få till snöflingorna. Men det var kul att göra dem. 😊💖

  1. Spännande! Snöflingorna är lite kluriga, faktiskt. Hoppas sonen gillar övningen! 😃

 2. Hej! Vilka fina arbetsblad. Jag förstår inte riktigt var jag ska klicka för att ladda ner snöflingorna.

  1. Kul att du gillar snöflingorna, Gittan! Nedladdningen sker egentligen i två moment. Klicka på ”Ladda ner”, du kommer vidare till pdf-filen. Klicka sedan på ikonen för att hämta filen alternativt ikonen för skrivaren och spara ner som vanligt därifrån.

   1. Toppen jag tryckte och tryckte men det funkade inte men för kollegan funkade det. Måste nog kolla min webbläsare! Tack för snabbt svar!

    1. Vad bra att det gick att lösa så. De olika webb- och pdf-läsarna visar nog olika, även vad gäller ikoner. Onödigt mycket man ska hålla reda på! Hoppas barnen får glädje av bladen. Jag tycker själv de är pyssliga, att det inte är helt enkelt att få snöflingorna symmetriska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.