Möjligt att spela brädspel online när man inte kan ses irl

Det är svårt att leva ut intressena aktivt under coronaomständigheterna, jag ljuger om jag påstår annat. Men det är långt från så hopplöst som det ibland känns, inser jag i ett plötsligt möjlighetsrus. Hur trött jag än är på skärmarna har jag successivt börjat omfamna deras möjligheter även på fritiden och i veckorna har jag lyssnat på goda råd: spela brädspel online.

Tack vare ett billigt månadsabonnemang på portalen Board Game Arena har jag, Christoffer och våra vänner återigen kunnat spela tillsammans. Vi har spelat Love Letter, som vi annars gillar att spela när vi ses irl och som jag berättat om i ett annat blogginlägg.

Love Letter
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
På fotot ser du den fysiska formen av Love Letter. Jag, Christoffer och vännerna upptäckte hur mycket vi gillar det här enkla men kluriga spelet i somras. Men nu kan vi inte samlas runt matbordet för att spela det. Board Game Arena är lösningen och vi har redan spelat flera partier tillsammans. Digitalt.

Jag betalar 4 euro i månaden för full tillgång till Board Game Arena. Det gör att jag kan bjuda in mina vänner till spelbord för över 200 brädspel online. Då menar jag moderna klassiker som 7 Wonders, Carcassonne, Puerto Rico, Saboteur och Takenoko – eller Love Letter, för den delen.

Om man köper något av brädspelen för fysiskt spelande kan man behöva betala flera hundralappar per spel. Därför tycker jag 4 euro i månaden är en billig investering för oändligt många timmars nöje. Det ger också en bra chans att provspela brädspel som man kanske känner sig lite osäker på. Man vet trots allt inte vad som passar förrän man provat.

Spela brädspel online på Board Game Arena

Jag älskar aktiviteter som ger mig chans att vara social samtidigt som jag kliver in i min egen bubbla. (Biobesök med vänner är mitt favoritsätt att umgås, vilket väl säger en del om mig.) Brädspel har dessa kvaliteter, tycker jag. Medan jag, Christoffer och vännerna spelar brädspel online passar vi på att prata i Discord, som är ganska nytt för mig.

Vi pratar lite om livet, spel och tv-serier, äter snacks och gör våra drag. Samtalen är röstbaserade så jag sitter i pyjamasen, skönt tillbakalutad i den ergonomiska stolen. När jag har en dålig värkdag brukar jag inte vilja bli sedd, rent fysiskt alltså. Då är det skönt att kunna närvara och ändå vara osynlig, om du förstår hur jag menar?

Trots det engelska namnet finns Board Game Arena för brädspel online på svenska. Förutom spelbord för varje spel finns även regelböcker och filmklipp med spelinstruktioner. Spelportalen har likaså chattfönster, som är kopplade till varje unikt spelsällskap. Det räcker att en i gänget betalar månadsavgiften för att alla i sällskapet ska få tillgång till brädspelet. Varje spelare måste dock ha åtminstone ett gratiskonto, som öppnas på Boardgamearena.com.

Jag tror starkt på att hitta nya vägar, att omförhandla vad man villhöver. När jag väger min ledsnad på skärmar mot att inte kunna spela tillsammans med mina och Christoffers vänner, väger brädspel online helt klart tyngst. Jag är glad att jag tänkt om, för det har gett mig flera fina stunder den senaste veckan.

Du hittar alltså de digitala spelmöjligheterna på Boardgamearena.com – botanisera bland allt från Love Letter till Yatzy.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

10 kommentarer

  1. Jag betalar inte för att spela 😊 betalar en del för att kunna se på Netflix, Viaplay ,Disney mm men de som gillar spel är det där en bra sak tycker jag 😊

  2. Fint tips 🙂 Har 1 spel som jag betalar för dom månaderna som jag vill spela det och det räcker fint för mig

  3. visste inte om att sådan tjänster fans jag betal enbart för film kanalerna betalar inte för nått spesielt spel

  4. Alltid bra med tips, nu spelar jag inte spel online men är ett bra tips ändå för de som brukar göra det.. finns mycket online som är kul nu under pandemin

  5. Ett annat tips som jag vet att svägerskan och svågern gjort en del är att spela samma spel fast med två spelplaner. Förutsätter förstås att vännerna man spelar med har samma spel 🙂 Så kopplar man upp sig så att man ser och hör varandra och spelar tillsammans, fast hemma hos sig själv. Smart tycker jag!

    Det gäller att hitta möjligheter där man kan 😀

    Vet andra vänner som lagat samma meny, köpt samma vin och ätit middag ”tillsammans”, uppkopplade men inte i samma hus. Också en kul grej tycker jag!

  6. Tycker det är spännande mitt i denna epidemin att det finns så mycket kreativitet och saker hittar nya vägar. Ibland för ju sig vissa saker något gott med sig, aldrig har kreativiteten varit så stor som nu tror jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.