Kultur Natur Printables

Min dikt om nyckelpigan – målarbild och skrivövning i ett

Jag kände för att göra något kreativt i kväll och har därför dammat av mitt tidigare koncept för att skriva dikter.

***Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Adlibris***

skrivövning
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Inför påsk gjorde jag skrivövningen Min dikt om påskliljan och som jag blev nöjd med. Varför då inte upprepa konceptet? Tänkt och gjort! Resultatet blev ett nytt tillskott i min samling av printables för kostnadsfri nedladdning.

Nu har jag valt att fokusera på nyckelpigor – älskar den lilla vackra skalbaggen! Skrivövningen går ut på att skriva din egen dikt om nyckelpigan och förslagsvis utifrån varje bokstav i ordet ”nyckelpigan”. Du kan även dikta fritt. Såklart!

dikt nyckelpiga

När du har diktat klart om insekten färglägger du målarbilden. Två övningar i en! Jag vet att jag skriver det ofta, men jag hade verkligen blivit jätteglad om du delar med dig av dina dikter i kommentarsfältet här nedanför. Jag är säker på att varje nyckelpigedikt är unik.

Sandra tipsar om 642 saker att skriva om

Man kan aldrig öva för mycket på att skriva och man kan heller aldrig få nog av skrivövningar.

skrivövningar
Bokomslaget till 826 Valencias 642 saker att skriva om.

Den kreativa boken 642 saker att skriva om innehåller massor av förslag på vad du kan skriva om, liksom för att tända inspirationsgnistan. Perfekt skrivbok att ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: