Måla på pinnar du hittar i naturen – ett enkelt barnpyssel

Vilka härliga vårdagar! Solen strålar från en klarblå himmel och det är säkert 10 plusgrader. Jag och pappa går på våra vardagliga promenader och häromdagen rörde vi oss i skogssnåren. Där såg vi något fint. Förskolebarnen i trakten har byggt en koja av grenar och inne i den låg en korg med pinnar de målat i regnbågens färger. Dessvärre hade jag inte kameran med mig, annars hade jag fotat deras små mästerverk.

måla på pinnar enkelt barnpyssel
Bilder: © Bepsimage från Getty Images via Canva / Bepsimage från Getty Images via Canva

Att måla på pinnar du hittar i naturen är ett enkelt barnpyssel som har inslag av skattjakt. För visst kan väl att leta efter naturfynd – en personlig pinne – liknas vid skattjakter i sannaste sagoandan? I barnets livliga fantasi är ju en pinne inte heller nödvändigtvis en pinne, den kan vara en trollstav eller ett väsen. Därför tycker jag att måla på pinnar med antingen hobby- eller temperafärger är en extra rolig övning.

Och sedan måste det inte vara en fantasifylld upplevelse, förstås. Att hitta och måla på en pinne är trots allt ett äventyr i sig. Det går att måla intrikata mönster… ränder, prickar, sicksackmönster och så vidare.

Att göra en naturruta är en annan rolig sak du och barnen kan hitta på i naturen.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.