Kultur Vardag

Bondgårdar, fordon och djur – Bruders realistiska leksaker

Trovärdiga djur, fordon och miljöer, vissa leksaksmärken tar detaljrikedomen och realismen till en helt annan nivå. Här ska jag berätta om ett av dessa märken, nämligen om det tyska Bruder. Och jag delar även med mig av en rabattkod på Leksakscity – få 10 procent i rabatt på ett av dina leksaksköp!

ANNONS FÖR LEKSAKSCITY

Jag kan helt och hållet förstå tjusningen med realistiska miniatyrer, är själv galet förtjust i sådana även som vuxen. Då menar jag allt från realistiska safaridjur till realistiska dockskåpssaker, och så har vi ju alla de fantastiskt fina bondgårdsleksakerna och leksaksbilarna. Det är svårt att inte dras med!

realistiska leksaker
Bild: © Jessica Lewis / Pexels

Jag dras med. Och vet du? På sistone har jag börjat använda mig av leksaksminiatyrer i mina fotoprojekt. Det går att få till riktigt coola motiv med plastdjur som nästan ser verkliga ut med hjälp av lite makrofototrix. Genom att placera figurerna i naturliga miljöer blir motiven surrealistiskt realistiska, hur nu det går ihop? Men det är ett spännande möte.

Så ja, en och annan tur till leksaksbutiker blir det allt. Både till fysiska butiker och nätbutiker. Och det här för mig inte helt osökt vidare till Leksakscity.

Rabattkod som ger 10 procent rabatt på leksaker 2022

Leksakscity.se finns en rad realistiska miniatyrleksaker från de tyska kvalitetsmärkena Bruder och Schleich. Under hela 2022 kan du nyttja en rabattkod som ger 10 procent rabatt på ett (1) köp av valfria leksaker. Skriv in rabattkoden lekc2-b när du checkar ut beställningen. Koden är giltig till och med 2022-12-31 och avser alltså 10 procent rabatt på ett leksaksköp. Den kan inte kombineras med andra kampanjer och rabatter.

Detaljrika och välgjorda miniatyrleksaker från Bruder

Såväl Bruder som Schleich är kända för att skapa vackra plastdjur. Medan Schleich har en starkare inriktning mot själva djuren och miljöerna de vistas i, fångar Bruder realismen i bondgårds- och yrkeslivet, och detta med allt från leksaksdjur till leksaksfordon.

bruder traktor med släp
Här ser du en realistisk traktor med släp från Bruder, den här leksaken vet jag en och annan som hade gillat.

Bruder skapar också realistiska byggnader, på Leksakscity finns tillverkarens livräddningsstations-, polistations- samt sjukhusmiljöer. Förutom bondgårds-, stall- och maskinhallsmiljöer, då.

bruder kostall bondgårdsdjur leksaker
Du ser ju själv hur detaljrika leksakerna är, här har du Bruders kostall med tillbehör.

Jag kan tänka mig att många barn älskar Bruder-realismen, för alla gillar ju inte de fantasifulla tolkningarna utan vill att poliserna, traktorerna eller hästarna ska se ut som på riktigt. Jag känner själv barn som har koll på minsta lilla detalj i exempelvis en brandbil och som inte nöjer sig med mindre än att leksaken ser ut exakt så.

Leksaker för att bygga sina egna små världar

Christoffer, min sambo, brukar berätta om hur han och hans syskon lekte bondgård och stad. De hade typiska leksaksmattor – eller så ritade de upp sina egna bondgårds- och stadskartor på vitt papper – där var och en hade sin egen mark och verksamhet att förfoga över. Bland annat med hjälp av leksaksfordon.

Sedan ingick de handelsförbindelser med varandra, jamen lite som i Sim City och Farming Simulator. Här pratar vi om väldigt detaljerad rollek bland kanske sex-sju-åttaåringar, som aldrig har nöjt sig med mindre än ytterst realistiska leksaker och lekar. Inga enhörningar och älvor där, inte! Till skillnad från hur jag lekte som barn, kan väl tilläggas.

bruder paketutlämning dhl
Ett annat exempel på Bruder-realismen, här i form av ett DHL-paketutlämningsställe.

Men eftersom Christoffer och hans syskon växte upp på en bondgård med både lantbruk och skogsbruk hade de ju förstås redan då ganska stor kännedom om hur gårdar ser ut och fungerar. Och av den anledningen gillade de leksaker i stil med de från Bruder.

Om du känner en småtting som gillar den här typen av leksaker och rollekar kommer du säkert hitta mycket fint i Leksakscitys Bruder-utbud. Inspireras vidare på Leksakscity.se!