Lakritsroten i Göteborg – en delikatessbutik i charmiga Haga

lakritsroten i göteborg
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Lakritsroten i Göteborg… En av mina senaste favoritbutiker ligger på en av mina absoluta favoritplatser, nämligen i Haga.

När jag studerade i staden drömde jag om att en dag ha en lägenhet i de vackra, gamla kvarteren.

Jag var också djupt inspirerad av Kent Anderssons och Bengt Bratts serie Blå gatan, som utspelar sig i just Haga.

lakrits haga göteborg
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Du vet kanske: För när vi fick utedass på Haga brann hela skiten ner, som en av sångerna i Blå gatan berättar. Det är inte så länge sedan Haga var fattiga arbetarkvarter.

Av dessa arbetarkvarter ser man inte mycket i dag. Tvärtom är Haga ett av Göteborgs hippaste ställen och där finns mängder av småbutiker för vardagslyx.

Vardagslyx, det gillar jag mer och mer. Märker att jag allt oftare dras till butiker som säljer (veganska) delikatesser och badprodukter. Sådant finns ju i Haga, som på Lakritsroten.

Lakritsroten säljer lakritsprodukter. Godis, tvål, till och med tandkräm, allt med smak eller doft av lakrits.

lakritsroten haga nygata 22
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Nu köpte jag ingen lakritsskönhetsvård när jag besökte butiken för ett par veckor sedan, men givetvis en och annan godissort till både mig själv och Christoffer. Saltlakrits med viol blev nog det bästa köpet.

Jag kan tycka att sådana här butiker sätter guldkant på dagsturerna. Har inte alltid uppskattat att upptäcka kring mat, börjar dock successivt ändra uppfattning. Får se om det är tillfälligt eller något bestående!

Det är faktiskt ganska trevligt att strosa runt i charmiga kvarter, mumsande på något som känns unikt för platsen.

Om jag nu inte hade ätit vegansk kost hade jag alldeles säkert köpt med mig en dekadent mjukglass med lakritstopping.

haga nygata
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Glassen såg oerhört lockande ut, men inte ens något så egentligen fulländat gott kan få mig att börja äta mjölkprodukter igen.

Lakritsroten finns även på www. Det är dock en speciell känsla att gå runt i en butik av den här kalibern och köpa små presenter till sig själv och de man tycker om.

Mer information om Lakritsroten i Göteborg

Lakritsroten i Göteborg finns faktiskt på två ställen, dels på Östra hamngatan 33 och dels på Haga nygata 22. Jag besökte butiken i Haga, som jag redan skrivit i inlägget, och det är också där jag tagit fotona. På Lakritsroten.se hittar du mer information om utbudet.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.