Kan färdiga matkassar hjälpa två stressade företagare?

***Annons för Matkassetopplistan.se***

Färdiga matkassar är ett klassiskt jag ämne jag skriver mycket om. Både på mina egna bloggar och för andras sajter, i det senare fallet i form av megalånga beställningstexter. Nu har turen kommit till att skriva om de färdiga kassarna på Sandrajonsson.se. Jag kommer ta ett avstamp i mina egna reflektioner kring nyttan med dem.  

färdiga matkassar
Bild: © tenkende / iStock
Har jag lagat den här maten? Nej, dessvärre inte. Jag har valt en bild som jag tycker representerar vegomat jag gärna hade ätit – och så tycker jag uppläggningen är väldigt tjusig. Var hittar jag så fint porslin och bestick? På bilden ser du penne med bland annat en röra på ugnsrostad pumpa, lök, ruccola och flingsalt. Hade det inte varit gott med pumpakärnor i blandningen?

Jag har aldrig beställt hem en färdig matkasse. Nej, inte trots att det är en sådan där vardagsgrej jag och sambon Christoffer ofta pratar om. Vi är nämligen övertygade om att få matkassar hemlevererade kommer underlätta vardagen något enormt, stressade företagare som vi båda är.

Säkerligen är vi inte de enda som snabbt hamnar i ett ekorrhjul av dåliga rutiner när vardagen är som stressigast?

Trött på halvfabrikat men inte på snabblagad mat

Jag har inte ätit kött på snart 25 år och när jag var 14 upptäckte jag tjusningen med de vegetariska halvfabrikaten från bland andra Hälsans kök. Under ganska många års tid har jag alltså ätit olika former av halvfabrikat gjorda på sojaprotein. Senare på quorn, när jag i stället exempelvis hade kunnat hämta inspiration från en matkasse online.

Jag har ledsnat något på de färdiga vegoprodukterna, samtidigt vill jag också kunna få till smidig matlagning och är inte trött på snabblagad mat. Genom att allt oftare skippa de färdiga vegoprodukterna lär jag mig allt mera om det gröna köket. Men huga! Det är ett massivt kunskapsfält jag tar mig an och som jag inte alltid har orken att utvecklas i.

Färdiga matkassar för bättre matrutiner

Så pass ärlig kan jag vara för mig själv att medge att om min vardag skenar i väg, tenderar matlagningen att rinna mig ur händerna. Synd, faktiskt. För jag upplever att laga mat som en ganska avkopplande aktivitet, som får mig att landa i nuet. Jag och Christoffer tycker dessutom det är mysigt att laga mat tillsammans. Men när jag är mitt stressigaste jag kan det bli så att jag slänger in en plåt med pommes i ugnen och så nöjer jag mig med det. Det här försöker jag komma ifrån genom att hitta enkla alternativ.

Som jag förstått saken med färdiga matkassar är de ett ypperligt sätt att skapa bättre matrutiner i vardagen. Recept och ingredienser medföljer kassen, så det är egentligen bara att sätta i gång i köket. Generellt verkar matkassar även vara anpassade för smidig matlagning. Oavsett leverantören finns en förståelse för att kunden känner att tiden helt enkelt inte finns för komplicerade maträtter sju dagar i veckan. Men bara för att man – läs jag – är stressad betyder det ju inte att man innerst inne inte vill äta god och näringsrik mat.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

4 kommentarer

    1. Jag kan tänka mig att matkassarna verkligen kan rädda familjevardagen och att de inte nödvändigtvis behöver bli dyrare än att handla mat på egen hand. Vilken är din favorit bland de färdiga kassarna?

  1. Jag har i flera år velat testa såna här matkassar, att få hem en färdig kasse med recept eftersom det alltid är så svårt att komma på vad man ska laga. Men vi bor på fel ställe, det är ingen som levererar till oss, tyvärr.

    1. Men va!? Jag visste inte att deras leveranser är så begränsade. Då måste ju ganska många i detta avlånga land inte kunna välja att få hem färdiga matkassar… Kanske är en bra affärsidé att leverera mat hem till folk på landsbygden? 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *