3 tandaskar för förvaring av barnets första tappade tand

***Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland, Guldfynd och Jollyroom***

Jag har en egen liten tandask här hemma. Den väntar på att något av syskonbarnen ska tappa en tand. Jag köpte den av en miniatyrmakare i Waterfront utanför Kapstaden i Sydafrika, på en stor hantverks- slash hipstermarknad. Fantastiskt ställe! Miniatyrmakaren i fråga heter Fay’s Miniature World och jag tror hon börjat skicka miniatyrer runt om i världen. Jag gillar verkligen små, vackra prylar. I samband med att jag har ett litet tandtema på bloggen kommer jag att tänka på just tandaskar eller tanddosor, som passar in i temat och som just är små, vackra saker.

3 tandaskar att ge barnet i present

Tandaskar är nog ganska så klassiska doppresenter. Har själv aldrig gett en småtting en tandask i present, men börjar förstå att askarna har ungefär samma upphöjda värde som de klassiska sparbössorna.

1. Grön eller rosa tandask i trä

tanddosor i trä
Den rosa tandasken finns hos Jollyroom.

Träasken med en stor, vit tand på locket finns i färgerna grön och rosa. Du ser den rosa tandasken på bilden här ovanför. Asken är gjord av Leklyckan och är ett prisvärt alternativ till metallaskarna.

2. Set med tand- och hårlocksaskar

ask för tand och hårlock
Tand- och hårlocksdosorna finns hos Guldfynd.

Spara både den första tanden och den första hårlocken i ett set med två barndosor i metall. Jag är själv förtjust i de söta nallebjörnarna på askarna.

3. Silvertandask med guldkrona

tandaskar i silver
Silvertandasken finns hos Babyland.

På bilden ovanför ser du en något ”lyxigare” variant på tandaskar. Den är gjord i silver- eller tennimitation och har en förgylld krona på toppen.

Förvaring av första tappade tanden

Det här var några förslag på tandaskar eller tanddosor och askarna är alltså till för förvaring av barnets första tappade tand. Varför spara barnens tänder? För att det sett i barnets perspektiv alltid är lika spännande att tappa tänder och för att det sett i vuxenperspektivet kan kännas meningsfullt att ha en liten samling kring barnets utveckling. Det är fint att sedan kunna plocka fram samlingen och minnas uppväxtåren tillsammans, precis som du plockar fram ett fotoalbum och tänker tillbaka på de kära ögonblicken.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

2 kommentarer

    1. Jag tycker också askarna är söta. Älskar sån’t här småplock. 😍

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *