Two Point Campus – utmanande att driva ett universitet

Two Point Campus roade jag och sambon oss med för några helger sedan. Det var innan Disneys Dreamlight Valley släpptes och när vi därför inte hade ett direkt favoritspel i stunden. Om du aldrig hört talas om Two Point Campus rekommenderar jag att du tar en titt på den officiella trailern för spelet. Vi spelade datorversionen via Game Pass, som är en ganska billig abonnemangslösning genom vilken spel kan laddas ner och strömmas.

Vad är Two Point Campus?

Two Point Campus är en simulator eller ett så kallat managementspel i vilket du driver ett eller flera universitet. Du bygger upp själva universitetsområdet med lektionssalar, mattorg, sovsalar och så vidare. Dessutom ser du till så att både lärarna och eleverna trivs bra på området och med studierna. Som med alla management- och simspel är det viktigt att de olika elementen balanseras, för om det tippar över åt ett håll får du snart röja i ett kaos.

Genom att balansera universitetet rätt drar du in pengar så att du kan fortsätta utveckla området med nytt innehåll, liksom slå dina egna rekord inom en rad olika fält. Under spelets gång låser du upp mer och mer av campuskartan. Till slut kan du driva campus med en rad olika specialiteter. Vad sägs om att ha kurser i virtual reality eller clownkunskap? Spelet är helfestligt designat och upplagt, tänk dig den absolut roligaste versionen av ett universitet…

Vad tycker jag om spelet?

Jag tycker att Two Point Campus är superkul, det är allt från de ganska svåra utmaningarna till den träffande komiken som jag gillar. När man spelar befinner man sig som i en serietidningsaktig 3D-värld, designen passar helt enkelt det lättsamma innehållet. Tack vare en hel del ”arkadiga” inslag är spelet medryckande.

Om det inte hade varit för releasen av det efterlängtade Dreamlight Valley hade vi nog fortsatt erövra campuskartan och leva oss in i universitetsvärlden. Det var nämligen ganska avkopplande att spela Two Point Campus. Avkoppling är precis det jag behöver i en av de mest krävande jobbmånaderna på länge. Det gäller att hitta sina vilostunder.

Two Point Hospital är ett annat spel i Two Point-serien, och som i stället går ut på att driva ett eller flera sjukhus. Det är lika roligt och utmanande, det.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.