Faktiskt inte så dumt med en reklampenna… Så beställer du!

ANNONS FÖR PARNASS.SE

Det är först på senare år jag börjat samla på mig fina pennor igen. Har väl pennhoardat, som jag hoardar så mycket annat, men annars har reklampennorna från pappas jobb varit i fullaste vardagsbruk. Jag fick en hel hög när han gick i pension, bara för att och nu klarar jag mig ett tag. Det är faktiskt inte så dumt med en reklampenna. Av alla hans reklamprylar är det just pennorna jag alltid använt.

välja reklampennor
Bild: © Sky_Blue / iStock

Jag som skriver och kladdar dagligen är alltid lika tacksam för nya pennor. Helst ska det vara greppvänliga bläckpennor av det kraftigare slaget, skriver ogärna med blyerts och ännu mera ogärna med tunna pennor (förutom mina fineliners i pysselsyften. Då blir det liksom en annan grej). Eftersom det är ganska dyrt att köpa bläckpennor och de har en sådan praktisk funktion slänger man dem inte i första taget. Åtminstone inte jag.

Därför kan jag tycka att införskaffa reklampennor är ett genidrag, typ tio gånger bättre än ett vanligt visitkort eller t-shirt med reklamtryck. Men det är vad jag tycker, fattar ju att de andra sakerna också har ett smart syfte.

Föredrar personligen bläckpennor framför blyertspennor

Finns det sammanhang i vilka jag själv skulle låta trycka upp reklampennor? Ja, absolut. När jag väl börjar hålla i skrivkurser igen kommer jag vilja ha både reklampenna och reklamblock till varje deltagare, det var så vi gjorde vid kurserna på Folkuniversitetet och jag kommer såklart anamma tillvägagångssättet om jag gör kurserna i egen regi. Kursdeltagarna brukade plocka med både pennan och blocket hem, som ett minne.

För mig är känslan i pennan viktig. Som skrivet vill jag att den ska ha lite tyngd, för att vila trevligt i handen. Jag vill också att den ska ha bläck, tycker blyerts saknar flytet bläcket har. Det går helt enkelt fortare och snirkligare att skriva med en bläckpenna än med en blyertspenna. Jag hade lätt beställt bläckpennor! Men faktum är att varje beställning är unik – så vad ska man tänka på inför att man beställer reklampennor?

Tre smarta tips för att beställa reklampenna till företaget

Tre smarta tips inför att du ska beställa reklampenna till företaget – läs här!

1. Vilket syfte har pennan?

Det kan ju vara så att en blyertspenna fyller en bättre funktion än en bläckpenna, beroende på situationen. Ibland är det helt klart att föredra att kunna sudda. I andra stunder är det kanske just en försegling i bläck som är det bästa, välj då hellre bläckpennor.

2. Vem ska använda pennan?

Denna fråga flyter samman med den förra, men avser ett målgruppstänk. X ska använda pennan när hen X, typ så. Fyll i X:en själv! Som en person med kronisk smärta och många gånger infernaliskt värkande händer tycker jag såklart att ergonomiska pennor är det allra bästa. Ju bättre grepp, desto brukligare. För de flesta.

3. Vad ska pennan signalera?

No kidding, nej. Precis som din logga ska dina reklampennor berätta något väsentligt om dig. En lyxig penna signalerar just lyx. Men kanske är det inte ens lyx och flärd du står för? Då kan en enklare sort vara ett bättre val. Låt reklampennan tala för dig.

Parnass.se har mängder av reklampennor att välja på

På Parnass.se hittar du mängder av reklampennor, allt från enkla blyertspennor till lyxiga bläckpennor. Så även ergonomiska pennor, för dig som eftersträvar ännu större tillgänglighet. På var och en av pennorna får ditt eget tryck plats, matcha loggan med en snygg pennfärg och/eller modell.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.

1 kommentar

  1. Även jag älskar reklampennor, helst bläck pga min artros. När jag åker på kurs eller mässor, har jag alltid med reklampennor att dela ut.

Kommentarer är stängda.