Chocorazz, Mr cakes veganska bakelse med en brownie av mörk choklad, krämig hallonmousse och fluffig vaniljkokosgrädde. På toppen ett sprött chokladflarn, du vet ett sådant där tjusigt av typ tempererad choklad.
Jag har velat prova bakverket länge, coronan har kommit emellan mig och Mr cake-besöket.
I går gick vi äntligen dit, jag, Therese och Jessica, som vi sagt att vi ska göra i evigheters evighet. Vi hade år att prata i kapp, så jag kunde inte riktigt ta in det trendiga caféet. Kände mig nästan lite stressad med kameran och därför blev fotona som de blev, tyvärr.
Men jag hade däremot världens mysigaste tjejfika, med två älskade vänner. Det betyder ju oräkneligt mycket mer än att lyckas med bilderna. Och fikan var dessutom god. Det är inte så ofta jag äter veganska bakverk, så att blogga om Mr cakes Chocorazz känns som ett slags milstolpe.
Jag är förvånad över hur lätt bakelsen var, choklad och hallon kan vara ganska mustiga smaker. Så kokos på det! I stället bildade smakerna en behaglig kombination och de olika lagren var luftigt krämiga rakt igenom. Jag gillar krämigt.
Jag fick intrycket av att Mr cake i Göteborg hämtat inspiration från amerikanska bakverk, säkerligen också därför som ordet cake ingår i namnet. Många av de vanliga bakverken gick i en röd färgskala och red velvet skymtade lite här och var. Bara en observation!
Efter cafébesöket gick vi vidare till Kronhuset, Science fiction bokhandeln [sic] samt till Moon thai kitchen, med andra ord hade vi en ganska lagom dag i staden.
Mer information om Mr cake i Göteborg
Mr cake ligger på Lilla badhusgatan, ner mot vattnet innanför vallgraven. Vad betyder ens innanför vallgraven? Om du, som jag, inte riktigt hittar i Göteborg – eller kanske vill du spana in de vackra bakverken (?) – finner du besöksinformation på caféets officiella webbplats.