Så sparar du pengar när du köper pysselmaterial

ANNONS FÖR OMDOMESSTALLE.SE

Tidigare i höstas gjorde jag mitt första Wish-inköp på flera år, jag köpte pärlor för smyckestillverkning. Vet inte riktigt vad jag tycker om Wish i miljösynvinkel, bland annat. Samtidigt säljer typ varenda etablerad pysselbutik på svenska www pysselmaterial från Kina.

I vilket fall är det ganska billigt att köpa material från Wish – trodde jag tills jag upptäckte pysseltillbehören på Fyndiq.se. Om du beaktar alla tillkommande avgifter för Wish-beställningar ligger den svenska butikens priser i linje med den kinesiska.

så sparar du pengar när du köper pysselmaterial
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Några av de pärlor jag beställt hem i höst.

OmdömesStälle finns butiksrecensioner om Fyndiq och i dessa kan du läsa vad andra pysselfantaster tycker om sortimentet och servicen. Om du nu undrar vad Fyndiq.se är för något.

Nästa gång jag köper pärlor till smyckestillverkning kommer jag kolla på Fyndiq först. Jag har sett att de också säljer de regnbågsfärgade torkade blommor jag villhöver inför ett pysselprojekt med lufttorkande lera, liksom olika stämplar med naturmotiv.

Jag nosar också på stickers med motiv av blommor och insekter, tänker att det är bra att ha en stickerssamling inför alla framtida papperspyssel.

Spara pengar genom att jämföra pysselmaterial i butiker

Företagarlivet gör mig mer prismedveten och jag jämför ofta kostnaden för olika produkter. Genom att jämföra pysselmaterial mellan olika butiker sparar jag helt enkelt pengar. Att ta dig tid att kolla runt lite är mitt första tips för att köpa billigt pyssel.

När du köper pyssel online kan du dessutom hålla koll på de årliga reorna, exempelvis har Panduro en online-outlet där du kan shoppa pyssel som är rabatterat med upp till 70 procent. Men det gäller att pricka rätt i tid, om du ska köpa julpyssel ökar chanserna att fynda om du shoppar efter jul.

I ungdomen gjorde jag en del smyckestillverkning och då brukade jag fynda halvädelstenspärlor på Panduro-outleten.

Exempel på olika pysselbutiker i Sverige

Nedanför listar jag olika pysselbutiker i Sverige – jämför priser dem emellan:

  • Fyndiq.se
  • Panduro.com
  • Pyhobby.se
  • Kristinasscrapbooking.se
  • Skapamer.se
  • Penstore.se
  • Adlibris.com
  • Slojd-detaljer.se
  • Cchobby.se

Köp billigt pyssel på second hand – eller använd det du har

Du måste inte nödvändigtvis köpa nytt pyssel, faktiskt inte alls. För att både komma billigt undan och spara på miljön kan du vända dig till second hand, vänner eller till ditt eget förråd.

Kanske vet du själv hur det är, att man köper mer pysselmaterial än vad man förbrukar. På second kan du ha turen att hitta material någon annan inte längre behöver men som du kan skapa med. Har du en lokal loppis eller möjligtvis ett Tradera.com-konto?

köpa papper pyssel billigt
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Jag och min sambo Christoffer papperspysslar en del tillsammans, vi gör bland annat origami. Jag älskar fina papper.

Pysselpartyn med vännerna är ett ypperligt sätt att umgås och dela med sig av såväl sina material som idéer. Kan du och kompisarna samlas för en pysselvariant av knytkalas? Genom att dela med er av och byta material med varandra kan ni alla förnya samlingarna.

Förrådet kan vara en riktig guldgruva för kreatören. Dels kan du hitta saker du kan bryta ner till material – prova att göra mosaik av gammalt porslin – och dels kan du återbruka prylarna med hjälp av en gnutta färg.

Med detta skrivet vill jag bara lyfta att de finaste pysselmaterialen finns lite varstans och att de inte behöver kosta skjortan. Jag tycker om speciella föremål och drivs därför av själva letandet, som för mig från butiker som Fyndiq.se till ”skräpet” här hemma.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.