Höstträd med höstlöv – så enkelt gör du ett

Med tanke på hur fort naturen vissnat dröjer det nog inte länge innan träden sprakar i höstfärger, gissar jag. Jag kommer sakna blommorna, jag, men jag kan inte låta bli att tycka att hösten är mysig och vacker. Trots allt.

Tidigare har jag gjort printables för att skapa egna höstträd, jag håller på att uppdatera dem något. Faktum är att jag finslipar flera av mina gamla höstprintables, bland annat genom att ta bort min logga på dem och att ge dem nya visningsbilder. Det är ett ofattbart tidskrävande jobb.

höstträd av höstlöv pyssel
Bild: © Igor Nikushin / iStock

Under tiden fortsätter jag att fylla på med annan inspiration och i det här fallet visar jag ett exempel på hur enkelt du kan göra ett höstträd av höstlöv du plockat själv.

För att öka lövens hållbarhet rekommenderar jag att du pressar dem först. När du väl pressat löven kan du sedan rita och måla på dem efter eget tycke och smak. Du kan också använda dem som de är, i deras naturliga färgprakt.

Måla ett träd på ett papper – eller klipp trädet ur ett färgat papper. Du väljer! Därefter limmar du löven på trädet, som du ser på exempelbilden här i inlägget. Enkelt var ordet, och klassiskt. Men det blir en väldigt, väldigt fin hösttavla.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.