Bokföring och redovisning– inget jag sköter själv

ANNONS FÖR SAFE ACCOUNTING

Jag driver eget och är en av alla dessa företagare som rent av suger på bokföring och annan form ekonomisk redovisning. Eftersom siffrorna inte kommer till mig naturligt har jag löpande redovisningshjälp. På så sätt slipper jag den oerhörda stressen med pappren.

hellre fota än att sköta företagsekonomi
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
Vad ska jag göra i stället för att bokföra och redovisa? Skriva, foto och skapa på. Definitivt ta med mig kameran utomhus.

Man brukar ju säga att det bästa för företagaren är att göra det hen är bäst på och att sedan lämna över resten till någon som verkligen kan. Jag är inte rädd för att utmana mig själv, men just med den ekonomiska biten inser jag mina begränsningar.

Kan till och med bli jättestressad av faktureringsbiten, fakturering som ändå är kul med tanke på att det innebär att man får in pengar på företagskontot.

Våga be om hjälp med bokföring och redovisning

Jag anlitar en lokal revisor, en superpetig och ganska gammal person som jobbar med detta lååångt efter pensionen. Men jag vet flera som får bokförings- och redovisningshjälp från annan ort, i dag sköts ändå det mesta digitalt.

Safe Accounting är en redovisningsbyrå med bas i Stockholm men som arbetar med företag runt om i Sverige. Deras bokförings- och redovisningshjälp är ortsoberoende, så att säga. De har till och med en tjänst som kallas digital bokföring – läs mer om den via länken.

Nu sköter ju jag faktureringsbiten själv och har ingen anställd jag betalar lön till. I båda fallen hade jag nog gillat att kunna luta mig tillbaka mot en färdig bokföringstjänst som helt eller delvis gör dessa saker åt mig. Förslagsvis genom ett smidigt faktureringsprogram.

På Safeaccounting.se verkar sådan hjälp finnas för såväl enskilda näringsidkare som för stora företag. Deras tjänster för digital bokföring inkluderar bland annat följande hjälp:

  • Fakturering
  • Utbetalning
  • Kvittohantering
  • Analysering
  • Rapportering
  • Projekthantering (ekonomiskt)

Safe Accounting hjälper till vid löpande bokföring, årsredovisning och skattedeklaration.

Du kan ta hjälp av deras gratis verktyg för prisberäkning av tjänsterna. På så sätt kan du enkelt bilda dig en uppfattning om cirkapriset för den bokförings- och redovisningshjälp du önskar.

Vet inte vad jag skulle göra utan ”min” revisor

När jag skriver det här blogginlägget skenar tankarna: Vad skulle jag göra utan ”min” revisor? En pension för dennas del känns alltmer trolig och det får mig att våndas rejält. Kommer ju behöva se mig om efter annan revisorshjälp förr eller senare. Eller helt enkelt lägga ner, haha.

En sak är säker: Jag kommer aldrig, aldrig bita i bokföringen och redovisningen helt själv. Jag tror inte att någon som inte jobbar i min bransch förstår hur snårig den är med alla internationella regler kring bland annat momsredovisning.

Det skulle väl i så fall vara en person som aktivt jobbar med frågorna i form av redovisning och bokföring. Typ en av konsulterna på Safe Accounting.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.