3 sätt att göra lönnrosor

så gör du lönnrosor
Bild: © ollikainen / iStock

Göra lönnrosor, det tänker jag är ett pyssel för mig och Christoffer. Kanske också är något vi faktiskt gör när löven väl skiftat färg längre fram i höst. Jag förbereder mig genom att titta på filminstruktioner för hur man gör lövrosorna och har hittat tre tillvägagångssätt jag gillar.

Hur gör man rosor av lönnlöv?

För att göra lönnrosor måste du först samlat lönnlöv. Löven ska helst lysta i höstens färger. Ju färggladare löv, desto vackrare bukett. Det tycker åtminstone jag. Du kan även ha nytta av blomster- eller ståltråd.

pyssel rosor av löv
Bild: © Ekaterina Aleshinskaya / iStock

Detta lövpyssel brukar beskrivas som enkelt. Du viker ett lönnlöv på mitten, toppen mot botten. Därefter rullar du lövet till en rulle – alternativt rullar det runt föregående rulle.

Lager på lager, så skapar du fylligheten.

3 sätt att göra lönnrosor

De här tre filminstruktionerna har jag tittat på:

  1. ThreadBangers yviga bukett av lönnrosor – se instruktionerna!
  2. Vad pysslar dom meds något tajtare rosor – se instruktionerna!
  3. Loretta Lorettas avlånga lönnrosor – se instruktionerna!

Eftersom de olika sätten att göra rosorna skiljer sig något åt är det bra om du först tar en titt på de olika filminstruktionerna för att se vilka material du behöver.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.