3 fantastiska saker att göra på loppis

Jag var på loppis häromveckan, inspirerades och tänkte Det här gör jag om – och sedan slog coronaverkligheten till igen. Numera går det veckor innan jag samlar på mig nya intryck, bryter lunken mellan skrivbordet och promenadspåren, så att säga.

Men besöket till Varbergs loppmarknader skimrar fortfarande för min inre syn. Gud, så välbehövligt det var och jag delade besöket med min fina vän Therese! Jag som aldrig egentligen har varit så mycket för loppisar kan förstå tjusningen med dem.

Här kommer mina tre fantastiska saker att göra på loppis!

1. Gå en inspirationsrunda bland tusen intryck

Anledningen att jag gick på loppis var enkel: jag behövde få nya intryck. På loppmarknaderna fann jag tusen intryck, alltså mycket input. Har fortfarande inte förbrukat bilderna och idéerna jag bar med mig därifrån.

Faktiskt köpte jag med mig lite rekvisita, prylar jag använder till mina foton. Jag har haft stor glädje av föremålen. Har redan använt dem i mina bilder och därför kunnat skriva flera nya blogginlägg utifrån dem.

2. Tokfynda ny, knasig (?) inredning på loppis

Så många – ursäkta – knasiga prylar loppisarna rymmer. Men också snygga föremål, så klart. När människors liv och skräp samsas på samma yta blir det väl så. Liksom ett myller.  

Som skrivet finns det mycket fint på loppmarknaden, och definitivt mycket unikt. Nu är ju den här fågeln från Rosa Ljung kanske inte så unik. Billig, då? Ja, 20 spänn.

rosa ljung fågel loppmarknad
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se

Mestadels köper jag nytt, japp, så är det. Inte för att jag köper så många prylar, satsar nämligen på företagandet. Men att köpa nytt behövs är inte helt nödvändigt, inte när man kan tokfynda hela, rena och relativt nya saker på second hand.

Fågeln du ser på bilden har säkert några decennier på nacken, ändå sitter klisterlapparna från Rosa Ljung-tiden kvar på den.

3. Titta på och prata om gamla minnen

Therese sällskap var perfekt, tack vare henne kunde jag minnas och förundras tillsammans med någon. Om jag ser något fint eller roligt vill jag gärna kunna utbrista Titta!

Medan vi gick runt bland de gamla prylarna väcktes en del minnen. Kommer du ihåg…? eller En sån hade min…

Mest av allt skrattade vi åt inblicken i en lååång design- och prylhistoria. Ganska speciellt hur design- och inredningstrender kommit och gått och vad vi människor köpt på oss genom åren.

Ibland kan man ju fråga sig Hur hände det här?

Det här var några tankar om fantastiska saker att göra på loppis, ett gratis eller åtminstone ett billigt nöje.

av Sandra Jönsson

Jag heter Sandra Jönsson och det är jag som bloggar här på Sandrajonsson.se.