e-tidningar, webbutveckling

Min nya utmaning: Att lyfta fram det upplevelserika och äventyrliga i våra mest klassiska semestermål

Idag har jag fortsatt utveckla en av mina nya e-tidningar, Vår fantastiska planet

En av mina senast påkomna utmaningar är att jag ska använda min nya e-tidning Vår fantastiska planet Varfantastiskaplanet.se – för att visa att våra mest klassiska semestermål kan vara upplevelserika och äventyrliga. Genom att göra detta hoppas jag kunna övertyga mig själv (och min bästa vän Therese) om att man inte behöver korsa kontinenter och resa till världens ände för att vara med om äventyren med stora Ä:n. Det kanske till och med räcker att man går utanför dörren… Vem vet?

Utmaningen hjälper mig att hålla inspirationen och drivet uppe. Det blir liksom något mer att kämpa för än att, som man måste med alla nya e-tidningar, bara mata på med artiklar och innehåll, än att jaga höga besökssiffror.

Just nu tar jag mig an de spanska öarna, såsom ögrupperna Balearerna och Kanarieöarna. Jag var ofta på Kanarieöarna i mina tidiga tonår och såg väl då inte så mycket mer än charterorterna. Nu känner jag att jag har förälskat mig i öarna på nytt och att jag verkligen vill lära känna dem på ett djupare plan. Jag har också börjat drömma mig bort till vandringar genom mandelblomslundar på Mallorca… Jag som på min höjd har plaskat runt i det ljumma havet vid Alcúdia!

Om någon skulle fråga mig vad jag har gjort på jobbet idag skulle jag svara Tävlat mot mig själv, drömt mig bort till inte så fjärran länder och skrivit artiklar till Vår fantastiska planet (ett axplock):

Nationalparken Timanfayas vulkanlandskap för tankarna till månen

Nationalparken Timanfaya på Lanzarote har en säregen natur. Många jämför dess mäktiga vulkanlandskap med månen och tycker att platsen bjuder på en nästan utomjordisk upplevelse… Timanfaya nationalpark ligger i den södra delen på kanarieön Lanzarote. På spanska kallas parken Parque Nacional de Timanfaya.

Upplev vulkanberget Teide på Teneriffa

Vulkanberget Teide på Teneriffa är en riktig rekordhållare: det är med sina 3 718 meter Spaniens högsta berg, den tredje största vulkanen i världen och hemvist för den största nationalparken på Kanarieöarna. Nationalparken täcker ett område på hela 13 517 hektar.

Bild: © Balate Dorin / Adobe Stock

6 tankar kring ”Min nya utmaning: Att lyfta fram det upplevelserika och äventyrliga i våra mest klassiska semestermål

 1. Anna / Webbtanten

  Ja vår planet är verkligen fantastisk. Jag har rest en hel del de senaste åren och älskar det. Därför flyttar vi nu in i vår husbil, säljer allt vi äger och drar ut på vägarna på helgerna och sedan hela vintern utforskar vi Europa. För det finns så mkt att upptäcka och uppleva!

  Svara
  1. Sandra Jönsson Inläggsförfattare

   Jag tycker att det låter helt fantastiskt att sälja allt och flytta in i en husbil. Önskar att jag hade haft det modet.

   Svara
 2. Gunnar F Novik

  Intressant. Teide har jag varit vid (uppe i calderan), men inte riktigt sett som du beskriver. Annars är det sociala väldigt viktigt för mig. Att interagera med människor på platserna jag reser till – oftast genom mitt gatufotograferande. Mer socialt än de flesta förstått.

  Svara
  1. Sandra Jönsson Inläggsförfattare

   Jag håller med: interaktionen är viktig. Det är människorna man möter som väcker liv i platsen, som gör den speciell. Jag kan tänka mig att gatufoto är socialt, att man fotar tillsammans med andra ibland. Jag kan också tänka mig att man tränar blicken att lägga märke till detaljer, som den ”vanliga” resenären kanske inte ser.

   Svara
  1. Sandra Jönsson Inläggsförfattare

   Ja, jag vill dit nu! Men så slår det mig att Sverige också har en säregen skönhet. Om man älskar fantasymiljöer finns det oändliga upptäcktsmöjligheter.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.