Vardag

Hur goda är Renée Voltaires Vegan cheezy linspuffar?

Genialiskt goda. Så genialiskt goda att de förtjänar ett eget blogginlägg. DET säger ganska mycket om hur goda linspuffarna är. Men det är verkligen något mysko med smaken...

Sedan i höstas har jag cravings på fyra veganska produkter: Wasa sesam och havssalt, Oatlys påMackan vitlök och gurka, Anammas pizzor (favoritsmak kan pendla från dag till dag) samt på Renée Voltaires Vegan cheezy linspuffar. Linspuffarna, alltså! Första tuggan var väldigt mysko, det ska medges. Men du vet på ett så mysko sätt att de är genialiskt goda?

veganska snacks
Påsen de genialiskt goda linspuffarna ligger i kan vara den snyggaste förpackning jag vet.

Jag har försökt att identifiera den konstiga smaken. Näringsjästextraktet såklart! Där har vi det och så har jag varit nöjd med det, liksom. För vad vet jag egentligen om hur näringsjäst eller bjäst smakar? Föga. Det är ingen ingrediens jag provat i matlagningen – ännu. Tror faktiskt det kommer, dock.

Smakar Vegan cheezy linspuffar umami?

Jag har en helt unik ”det här kan jag äta”- och ”det här kan jag inte äta”-lista. När jag var och storhandlade häromsistens insåg jag chockat att René Voltaires näringsjäst har umamismak. För mig är det ve och fasa.

Läs mer:
Badprodukter för enhörningsfantasten – alltså för moi!

Jag har smakat umami en gång tidigare. Det var i Vegmes potatissallad, som jag hade sett så mycket fram emot men som gjorde gommen väldigt, väldigt ledsen just för umamismaken. Allt med umami hamnade då på ”det här kan jag inte äta”-listan.

Efter min upptäckt gällande näringsjästen har jag smakat umami i varje tugga av Renée Voltaires Vegan cheezy linspuffar – trots att jag inte ens är säker på att det är det de smakar. Smaken kanske bara är ostig, som utlovas på förpackningen.

Veganskt snacks med 13 procent protein

Men i dag fick det vara nog med sjåperierna, som den här gången har skurit sig mot min intensiva längtan efter linspuffarna. Sedan i eftermiddags har jag sakta men säkert tuggat tillbaka passionen för myskosmaken och därmed också hittat tillbaka till mitt främsta substitut för godis och kakor.

Läs mer:
Badprodukter för enhörningsfantasten – alltså för moi!

Jag tänker att Renée Voltaires Vegan cheezy linspuffar är ett godkänt substitut där majs och rismjöl visserligen står för sockret men där den huvudsakliga ingrediensen ändå är linser. Ett 13-procentigt proteininnehåll är inte heller så dumt när man vill äta för att det är gott och inte orkar göra sitt eget veganska snacks.

Det är säkert coronatidernas fel att jag ägnat så mycket tid och tanke åt tilltugg och dessutom känner den största nyfikenhet inför Renée Voltaires övriga veganska produkter. På riktigt planerar jag att ha en seriös provsmakning dit jag också ska vika mina egna pappersskålar. #lifegoals

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: